Cercetarea teatrală în secolul al XX lea : antrenamentul actorului în laboratoarele teatrale ale Europei - POCAN, Oana Corina (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Domeniul Teatru – atât ca teorie, cât și ca practică – este vast și este supus analizelor și interpretărilor dintr-o multitudine de perspective: antropologice, filozofice, sociologice, psihologice, a științei comunicării ș.a.m.d. Complexitatea fenomenului teatral se datorează subiectului abordat: viața, adică existența umană. Iar în centrul preocupărilor sale este găsirea celei mai bune metode de a dezvălui ce și cum este omul.