Formarea reprezentărilor în învăţământul primar, la ştiinţe - PAHOME, Daniela (Presa Universitară Clujeană, 2024)
Educația științifică a cetățenilor este fundamentală pentru societatea contemporană (Mujika & Aranzabal, 2015). Cunoștințele științifice ne ajută să înțelegem corect, exact și cuprinzător lumea în care trăim, iar abilitățile științifice ne ajută să ne adaptăm optim în această lume și să contribuim la dezvoltarea ei. Până în prezent, există multe studii care investighează predarea și învățarea la științe, însă numărul studiilor care abordează învățarea științelor în învățământul primar este mai mic, iar acestea nu explorează în mod explicit reprezentările elevilor. La nivel mondial, inclusiv în România, în învățarea la științe, se constată mai multe probleme și deficiențe.