Cine locuiește lângă violoncelist? Construirea de poduri între matematica claselor I-IV și V-VIII, cu ajutorul activităților bazate pe curiozitate - ZSOMBORI, Gabriella; SZILÁRD, András (Presa Universitară Clujeană, 2024)
În cartea „Rătăcirile elevului Törless” de Robert Musil citim: „Ceea ce mă înfioară cel mai mult este puterea matematicii de a ne face să traversăm un pod care nu există, fără să cădem de pe el.” Combinația mottoului și a citatului de mai sus evidențiază un argument important în favoarea necesității și importanței predării matematicii: prin ea putem construi poduri a căror existență nici nu ne-am fi imaginat-o. Aceste poduri pot deschide copiilor (uneori și nouă, adulților) lumi magice care fac viața de zi cu zi mai interesantă, mai plină de sens și mai frumoasă.