Fragilitatea Ființei. Premisă sensibilă a Îndumnezeirii - LAZĂR, Alexandru (Presa Universitară Clujeană, 2024)
Ideea părintelui diacon drd. Alexandru Lazăr de a porni în definirea lui Hristos de la aspectul de fragilitate e una cât se poate de potrivită. Ea vine să dea naștere unei abordări hristologice fecunde și actualizate și să creeze noi perspective ale fragilității. Căci, privind-o prin prisma unui element destul de des întâlnit în viața proprie, omul e chemat să mediteze mai intens la modul în care Dumnezeu însuși ar răspunde unor provocări precum cea prin care trece el însuși.