Reabilitarea și modernizarea spațiului construit Tranziție spre un campus orădean sustenabil - BUNGĂU, Constantin (Presa Universitară Clujeană, 2024)
Tratarea campusurilor din perspectivele termenilor menționați la alineatul întâi, aduce beneficii practice și economice. Un campus sustenabil poate duce la economii semnificative de energie și resurse, precum și la reducerea costurilor de întreținere și de exploatare a clădirilor și a altor funcțiuni. De asemenea, un astfel de campus poate atrage studenți și profesori interesați de problemele de mediu și contribuie la consolidarea, respectiv creșterea reputației universității. În plus, cercetarea în domeniul campusurilor sustenabile poate avea un impact însemnat și asupra comunității academice și a societății în general. Rezultatele cercetărilor în această topică sunt destinate a fi aplicate în multiple alte domenii și pot constitui o bază solidă pentru dezvoltarea unor politici publice și a unor practici orientate și centrate pe sustenabilitate în alte sectoare.