Egészségszociológia - SÁNTHA, Ágnes (Presa Universitară Clujeană, 2024)
Jelen tankönyv egyetemi hallgatók képzését szolgálja. Az egészség-szociológia számtalan területe közül több jelentős témát tárgyal, de hiá-nyosnak mondható olyan tekintetben, hogy bizonyos témaköröket nem érint: ilyen az egészség és betegség megközelítései, az orvos-beteg kap-csolat és kommunikáció, a betegszerep és a gyógyító hivatások kérdése, vagy a gyógyulás folyamata – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Ezek egy további tankönyv részeit képezik majd, e jegyzetet tehát tekinthetjük az „Egészségszociológia I.” felsőoktatási segédletnek.