Terapia CranioSacrală în cervicalgii - OLTEAN, Anca Maria (Presa Universitară Clujeană, 2024)
De-a lungul timpului am constatat că utilizând strategiile kinetice combinate cu tehnici de terapie CranioSacrală, rezultatele sunt evidente pentru combaterea durerii pentru o perioadă mai mare de timp, o mobilitate articulară mai bună, un somn mai odihnitor, randament mai bun în activitățile zilnice și astfel o îmbunătățire a calității vieții pacienților. Lucrarea de față reprezintă rezultatele cercetării științifice pe parcursul celor trei ani de studii doctorale, rezultate care vin să demonstreze încă o dată importanța terapiei CranioSacrale, care este o metodă nouă de tratament folosită din ce în ce mai mult de specialiștii din domeniu în străinătate care deși este considerată o terapie complementară, ea vine ca și completare la tratamentul convențional, aducând astfel un plus în abordarea holistică a pacientului cu cervicalgie. Terapia CranioSacrală completează beneficiile aduse de către kinetoterapie, timpul de recuperare fiind astfel mai scurt, iar rezultatele obținute în urma tratamentului se păstrează pe o perioadă mai lungă de timp după finalizarea acestuia.