Economia colaborativă („sharing economy”) și formele ei de manifestare în turism - HERȚE, Elena (Presa Universitară Clujeană, 2024)
Lucrarea de față reprezintă o sinteză a preocupărilor teoretice și practice cu privire la fenomenul economic colaborativ, manifestat î n domeniul turismului. Noutatea subiectului, oportunitățile pe care dezvoltarea economiei colaborative le poate aduce î n acest domeniu, posibilitățile extinse de cercetare, precum și caracterul său flexibil și axat pe individ au determinat interesul pentru această temă. Noile tendințe influențează direcția de dezvoltare a turismului, un domeniu î n continuă evoluție și transformare, receptiv la noile tendințe sociale, culturale și tehnologice, la schimbarea gusturilor și preferințelor populației.