Fundamente ale finanțelor publice - MAȘCA, Simona Gabriela (Presa Universitară Clujeană, 2024)
După mai mult de două decenii de activitate didactică și de cercetare în sfera Finanțelor Publice și, mai larg, al Economiei Publice, am hotărât să aștern pe hârtie cele mai însemnate idei care formează azi concepția și abordarea mea personală a unui domeniu care incită mereu la dezbateri. Discuțiile despre impozite, despre modul de cheltuire a banului public sau situația deficitului bugetar, toate conduc, în sfera politicilor publice, la adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare cu impact asupra vieții economico-sociale. De aceea, consider că a avea un pachet minim de cunoștințe în acest domeniu, este esențial pentru orice cetățean. Există încă, în România, un nivel insuficient de cunoștințe în sfera fiscal-bugetară, iar prin această carte doresc să contribui la compensarea acestui neajuns.