Sociologia sportului: teorii, modele şi explicaţii - BRATU, Sofia (Presa Universitară Clujeană, 2024)
Apariția cărții doamnei profesor universitar doctor Sofia Bratu, Sociologia sportului. Teorii, modele și explicații, este rodul unui travaliu creator în urma căruia se mai așază o cărămidă la cunoașterea și înțelegerea faptelor, proceselor, fenomenelor sociale regăsite inclusiv pe terenul sportului și destul de puțin tratate în literatura română de specialitate.