Lumea memelor şi a fenomenelor online: o analiză a memelor politice româneşti - ȚĂRAN, Flavia (Presa Universitară Clujeană, 2024)
Richard Dawkins, un zoolog din Oxford și un respectat biolog evoluționist englez (născut în Kenya), a devenit cunoscut în 1976, când a publicat „Gena egoistă”, considerată de cei din domeniul biologiei evoluționiste drept opera sa magna. Dawkins și-a dezvoltat viziunea asupra evoluției centrată pe gene, o versiune sintetizată a teoriei evoluției prin selecție naturală a lui Charles Darwin. Chiar dacă Dawkins găsește teoria lui Darwin „satisfăcătoare, deoarece ne arată un mod în care simplitatea se poate transforma în complexitate”, cartea sa nu este un omagiu adus darwinismului, ci o abordare mai curioasă a cazului „supraviețuirii celui mai adaptat” versus „supraviețuirea celui stabil”.