Cum să reducem risipa de fructe și legume de-a lungul lanțului alimentar? Ghid practic - AJTAI, Iulia; PETRESCU, Dacinia Crina; PETRESCU-MAG, Ruxandra Mălina (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Risipa alimentară este o problemă actuală importantă, prezentă de-a lungul întregului lanț alimentar, de la producătorii primari (fermieri), până la distribuție, retail și consumatorii finali. Creșterea demografică va duce la o creștere semnificativă a cererii de alimente, punând o presiune suplimentară asupra resurselor naturale. Astfel, este evidentă necesitatea unui sistem alimentar responsabil, care să includă metode și strategii eficiente de reducere a risipei alimentare.