Otthonóvodáztatás és digitális diéta : Az online óvodai, tanulási környezet kihívásai egy empirikus vizsgálat tükrében - BARABÁSI, Tünde; STARK, Gabriella (Presa Universitară Clujeană, 2025)
A Covid 19 járványhelyzet sokféle kihívás elé állította a társadalmat, ezen belül a nevelést is. 2020 márciusát követő periódus az óvodapedagógusokat és óvodai nevelési szakértőket egyaránt az óvodások digitális eszközhasználatra vonatkozó szemléletének és gyakorlatának újragondolására készteti. Ebben kiindulópontot jelentenek azok a válaszok, amit a gyakorló óvodapedagógusok a kényszerhelyzethez (otthonóvodáztatás) való adaptálás ideje alatt érvényesítettek és azok a tapasztalati/gyakorlati tudásként megjelenő reflexiók, amelyeket ez időszakot követően megfogalmaznak.