Free Connections: Polemici printre cuvinte și fapte - BODEA, Gabriela (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Am intitulat acest volum Free Connections: Polemici printre cuvinte și fapte. De ce? Simplu: dorim ca fiecare cititor să realizeze că afinitățile sale cu cartea pot deveni reciprocități numite, amical, conexiuni libere. Fără îndoială, ele nu sunt lipsite de provocări spirituale și de dispute cerebrale – dar, fără polemici, n-am simți că trăim. Speranța noastră este aceea că, în vuietul său monstruos, tăvălugul inevitabilei globalizări ne va permite un răgaz pentru introspecție. În consecință, nu vom accepta să ne transformăm (fără luptă) din umanul și reflexivul Homo sapiens în dezavuatul și neghiobul Homo stultus.