Utilizarea filmelor de animaţie în învăţământul primar, la ştiinţe - VEREȘ, Sanda (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Ca urmare a dezvoltării TIC, a creșterii și diversificării ofertei de produse multimedia, a creșterii nivelului de competență digitală a profesorilor și elevilor, a reducerii costurilor și a accesului ușor și rapid la internet (Dulamă et al., 2021), în ultimii ani a crescut tendința folosirii materialelor ilustrative în instruire, comparativ cu prezentarea informațiilor sub formă de text (Lowe, 2003), ceea ce reprezintă un avantaj important pentru învățarea la științe, în învățământul primar.