Introducere în turismul ecologic - DOMOKOS, Martin Petru; DOMOKOS, Ştefania Cerasela; PETRACOVSCHI, Simona Angela (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Conform Micului dicționar academic (2010), plimbarea este acțiunea de a umbla dintr-un loc în altul pentru a se recrea. Drumeția reprezintă o călătoria realizată pe jos. Excursia reprezintă o călătorie realizată de obicei în grup, făcută pe jos sau cu un mijloc de transport, în scop educativ, sportiv sau distractiv. Turismul este activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constând în parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unor distanțe, pentru vizitarea regiunilor pitorești, a localităților, a obiectivelor culturale, economice, istorice.