Prevenirea și combaterea proceselor geomorfologice care degradează terenurile - ROȘIAN, Gheorghe (Presa Universitară Clujeană, 2025)
DOI: https://doi.org/10.52257/9786063726323 Prin manifestarea proceselor geomorfologice are loc geneza formelor de relief, existente pe suprafața Terrei. Acestea din urmă, precum și procesele care le generează, sunt amplu prezentate și clasificate în cursurile și tratatele de Geomorfologie. Acest fapt permite cursanților și specialiștilor însușirea noțiunilor de bază privind geneza și evoluția reliefului. De asemenea, din cărțile de Geomorfologie învățăm că, manifestarea proceselor specifice conduce la degradarea terenurilor, motiv pentru care sunt necesare acțiuni și măsuri de prevenire și combatere a lor. Până în acest punct lucrurile par corecte și suficiente, cu toate că trimiterile la măsurile de prevenire și combatere a degradării terenurilor, precum și exemplificările în acest sens, nu sunt pe măsura acestei problematici.