Anatomia genurilor : cum explică formele de poveste felul în care funcţionează lumea - TRUBY, John; MAFTEI, Alexandru (trad.) (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Anatomia genurilor nu este doar un ghid al viitorului povestirii. Este o hartă a poveștilor și a structurilor care ne vor modela viața. Suntem înconjurați de povești, iar poveștile sunt încorporate în noi. Fiecare zi este un joc video. Dar miza nu e un scor mare. Este vorba despre depășirea provocărilor pentru a avea o viață minunată. Și pentru a face asta, trebuie să devenim conștienți de noi înșine ca povestitori.