Texticole: texte şi articole despre cinema: 1990-2025 - GEORGESCU, Lucian (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Texticole. Texte și articole despre cinema este o antologie de texte scrise de Lucian Georgescu în trei decenii de activitate editorială. Volumul adună 60 de articole și eseuri de dimensiuni și genuri diferite, un bric-à-brac de forme și stiluri care fac portretul unei perioade ingenue: tranziția de la cenzura comunistă a publicisticii de cinema la rigoarea filmologiei contemporane, fără ca autorul, un empiric sentimental, să facă parte dintr-o tabără sau alta. Pierdut în tranziție, Lucian (personajul, omul de sub vremuri și cel din spatele autorului Georgescu) scrijelește texte de dimensiuni mai mari sau mai mici, mai mult sau mai puțin naive, lipsite de sursele contemporane de informare, cele mai multe dintre ele datând b.G. (before Google).