Tetten ért valóság - LAKATOS, Róbert Árpád (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Ebben a könyvben húsz évre visszanyúló szituációs dokumentumfilm és a dokumentumjátékfilm készítésén alapuló gondolataimat szeretném megosztani az olvasóval, vagyis azokat a tapasztalatokat, amelyeket filmterv fejlesztési nemzetközi workshopokon és finanszírozási fórumokon való részvételem, illetve néhány film elkészítésének folyamata alatt, operatőrökkel, producerekkel, és más alkotótársakkal való rendezői együttműködésem alatt szereztem, kiegészítve mindezt a filmkészítés oktatása terén szerzett tizenöt éves pedagógiai pályafutásom tapasztalataival.