Din gura satului și inima țării - RUȘEȚ, Răducu (Presa Universitară Clujeană, 2025)
În poezia populară românească, indiferent de clasificarea și nuanța/mesajul său (balade populare, doine, cântece de jale, de dor, ostășești/cătănești (de război), cântece haiducești, voinicești, hore, descântece, urături, chiuituri și strigături) au fost/sunt surprinse calitățile poporului român, dar și , tarele” acestuia în anumite aspecte ale vieții și gospodăriei țărănești din veșnicia blagiană a satului românesc.