Astmul bronșic la copii – implicații familiale. Cercetări empirice - MÜLLER-FABIAN, Andrea (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Lucrarea de față poate fi considerată o continuare firească a volumului Astmul bronșic la copii – o abordare holistică, fiind dedicată prezentării rezultatelor unei cercetări empirice, bazată pe fundamentarea teoretică expusă în volumul anterior. Abordarea unilaterală, fie psihică, fie somatică, a astmului bronșic nu conduce la concluzii unanim acceptate. Pentru elaborarea tabloului clinic nu este suficientă prezența factorilor somatici implicați în etiologia astmului, ci este necesară și luarea în considerare a factorilor psihici. Acest enunț este valabil și invers: astmul bronșic nu apare exclusiv ca urmare a unor cauze psihice.