DIDACTICA ISTORIEI. PREDAREA, ÎNVĂŢAREA, EVALUAREA ISTORIEI PRIN METODE ACTIVE - BOLOVAN, Paula Sorina (Presa Universitară Clujeană, 2007)
Lucrarea a fost redactată pornind de la paradigmele recente din educaţie. Modificarea politicilor educaţionale impune susţinerea schimbării şi la nivelul practicii şcolare. Noile provăcări cu care se confruntă istoria la începutul mileniului 3 ţin de statutul istoriei în şcoală, de legătura istoriei cu dezvoltarea competenţelor necesare elevilor pentru a-şi continua educaţia sau pentru a se angaja pe piaţa muncii, şi nu în ultimul rând pentru a forma atitudini şi valori în educaţia pentru cetăţenie şi educaţia interculturală.