Stimularea motivaţiei învăţării la elevi, prin intermediul unui program educaţional specific, ediția a II-a - MUSTE, Delia (Presa Universitară Clujeană, 2020)
Lucrarea îl introduce pe cititor în problematica densă a motivaţiei învăţării şi, aşa cum afirmă autoarea, “pornind de la semnificaţia aparte pe care acţiunea energizatoare o are în raport cu susţinerea motivaţională, este important să conştientizăm că se impune ca orice proces de cunoaştere umană să fie dublat de o susţinere motivaţională adecvată ambientului educogen şi vârstei”. Indiferent de motivele implicate la un moment dat în actul învăţării, rolul cadrului didactic este acela de a încuraja şi cultiva motivaţia intrinsecă, a cărei valoare, mulţi slujitori ai şcolii n-o cunosc. Realitatea educaţională demonstrează prezenţa în procesul instructiv-educativ a unui optimum motivaţional, tocmai prin accentuarea ideii de echilibru între randament şi nivelul de motivare intrinsecă.