Psihologia socială și media - GHEȚĂU, Cosmin (Presa Universitară Clujeană, 2023)
Bine ați venit în lumea psihologiei sociale și a mediei. Aceste două domenii au legături strânse între ele, deoarece mass-media, tehnologia și internetul au un impact major asupra modului în care oamenii gândesc, simt și se comportă în relație cu alți oameni. Prezenta lucrare se concentrează asupra modului în care media influențează opiniile, atitudinile și comportamentele oamenilor, precum și asupra modului în care psihologia socială poate fi utilizată pentru a înțelege aceste legături. Prin intermediul acestei cărți, vom analiza noțiunile fundamentale ale psihologiei sociale, cum ar fi disonanța cognitivă, atribuțiile și formarea impresiilor, și vom explora cum acestea sunt aplicate în societatea actuală. Vom discuta, de asemenea, despre consumul mediatic și cele mai relevante teorii din acest domeniu. Ca urmare, această carte este, în primul rând, o carte de psihologie socială.