Fațetele lumii digitale: tehnologii, dezinformare etica IA. Caiet de lucrări practice - LACUREZEANU, Ramona (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Lucrarea de față își propune să contureze o imagine relevantă, dar selectivă, a provocărilor care definesc societatea digitală actuală. Fără intenția de a epuiza complexitatea unui domeniu aflat întro continuă transformare, analiza urmărește să surprindă câteva dintre temele centrale cu impact major asupra tehnologiei, economiei, vieții sociale și cadrului normativ. Lumea digitală se dezvoltă într-un ritm accelerat, iar această dinamică generează interdependențe profunde între infrastructura tehnică, comportamentele utilizatorilor, modelele economice emergente și reglementările juridice care caută să le țină pasul. În fața acestei complexități, selecția subiectelor a fost realizată în funcție de relevanța actuală și potențialul lor de influență pe termen mediu și lung. Pentru a oferi coerență și claritate demersului, sursele utilizate au fost filtrate și interpretate printr-o serie de întrebări analitice care au ghidat procesul de structurare a conținutului și au facilitat transpunerea informațiilor într-un cadru aplicabil și inteligibil.