Gimnastica acrobatică: repere metodice actuale în curricula şcolară - NEGRU, Ioan Niculaie; NUȚ, Ramona Ancuța (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Lucrarea pornește de la o constatare critică: în ciuda potențialului educativ ridicat al gimnasticii acrobatice, aceasta este slab reprezentată în practica școlară și insuficient sistematizată în cadrul metodologic al educației fizice. Autorii identifică o serie de deficiențe în planificarea, aplicarea și evaluarea exercițiilor acrobatice, în special în ceea ce privește lipsa unor repere unitare, moderne și adaptate particularităților de vârstă ale elevilor. În acest sens, cartea propune un cadru metodologic actualizat, construit pe baze științifice solide, care vizează formarea corectă a deprinderilor motrice, utilizarea unui arsenal didactic diversificat și aplicarea unor metode eficiente de predare și sprijin în timpul lecțiilor.