Ghid de intervenție pentru locuirea socială bazată pe desegregare și înțelegerea traumei - ADORJÁNI , Júlia; ANTAL, Imola; TONK , Gabriella (Presa Universitară Clujeană, 2025)
Prezentul ghid se inspiră din experiența intervențiilor realizate în cadrul proiectelor Pata-Cluj și Pata2.0, prin care aproximativ 100 de familii din comunitatea segregată de la Pata-Rât, majoritatea de etnie romă, au fost relocate în locuințe sociale și integrate în comunitatea majoritară a Clujului și a zonei metropolitane Cluj. Procesul de desegregare, în centrul căruia se află intervenția de locuire, durează de mai bine de treisprezece ani. Acest ghid abordează problemele legate de locuirea socială, concentrându-se asupra locuirii precare și a desegregării teritoriale, comunicând concluziile, dar și dilemele acestui proces.