Limbajele specializate în era inteligenței artificiale: Interferențe, evoluții, inovații - TEGLAS, Camelia; COTRĂU, Diana (Presa Universitară Clujeană, 2026)
Tematica abordată în cadrul secțiunilor conferinței s-a raportat cu precădere la integrarea Inteligenței Artificiale în practica academică și pedagogia limbajelor specializate, vizând atât aspectele generale, cât și considerentele de ordin etic. Și la această ediție am beneficiat de numeroase alocuțiuni și dezbateri asupra bunelor practici, a unor aspecte teoretice și aplicate, a atitudinilor și poziționărilor față de cele susmenționate, dar și asupra traductologiei, domeniu de interes științific asumat de către departamentul organizator al evenimentului, toate decurgând din impactul integrării tehnologiei educaționale asupra domeniului vizat.