Transformare digitală a fermelor mici și mijlocii de vaci de lapte din România Rolul tehnologiilor moderne pentru îmbunătățirea eficienței, productivității și sustenabilității - NECULAI-VĂLEANU, Andra-Sabina (Presa Universitară Clujeană, 2026)
Într-un context global marcat de transformări economice, climatice și tehnologice fără precedent, agricultura se redefinește tot mai mult ca un domeniu strategic al cunoașterii aplicate. Departe de a mai fi o activitate exclusiv tradițională, agricultura modernă integrează știința datelor, inteligența artificială, senzoristica și automatizarea proceselor pentru a răspunde unor provocări complexe legate de securitatea alimentară, sustenabilitate și competitivitate economică.