Săriturile la aparate din gimnastica școlară: tehnica și metodica - NUȚ, Ancuţa Ramona; NEGRU, Ioan Niculaie (Presa Universitară Clujeană, 2026)
În contextul curriculumului de educație fizică, gimnastica nu este doar un mijloc de exersare fizică, ci și un instrument de educație în sens larg. Prin intermediul exercițiilor gimnastice, elevii își dezvoltă conștiința corporală, capacitatea de autodepășire, dar și atenția, răbdarea și încrederea în sine. Printre toate componentele acestui domeniu, săriturile la aparate constituie o categorie de exerciții spectaculoasă și eficientă, ce implică o combinație de viteză, curaj, coordonare și forță.