Cultura şi civilizaţia românească premodernă (Presa Universitară Clujeană, 2026)
Volumul de față reunește lucrările conferinței internaționale Cultura și civilizația românească premodernă, organizată de Centrul de Cercetare și Dezvoltare Profesională „Studiile Românești în Context Internațional”, sub egida Universității „Ovidius” din Constanța, care a avut loc în perioada 10‐11 noiembrie 2023. Se completează astfel seria de volume academice editate de STUR în urma conferințelor găzduite, după cum urmează: Actualitatea lui Caragiale 1912‐2012 (2012), Junimea și impactul ei după 150 de ani (2013), Literatura, teatrul și filmul – Ȋn onoarea dramaturgului Matei Vișniec (2015), Culturi și civilizații est‐europene. In memoriam Aida Todi (2016), Studiile românești în conterxt inter‐ și transdisciplinar. In memoriam Marin Mincu (2017), Ovidius în România. In memoriam Magistri Stephani Cucu (2018), Studiile românești în anul Centenarului (2019), 100 de ani de roman românesc (2020), Mihai Eminescu la 170 de ani de la naștere. Reevaluări necesare. In memoriam Christina Zarifopol‐Illias (2021), Limba, literatura și civilizația română în lume (2023) și Elitele intelectuale în cultura română (2024).