Formarea competenţelor muzicale: strategii didactice activizante - SÂRB, Diana Elena; MUNTEAN, Loredana (Presa Universitară Clujeană, 2026)
Pentru a răspunde provocărilor viitoare, este esențială investiția în formarea continuă a cadrelor didactice. Profesorii de muzică trebuie să fie pregătiți să utilizeze instrumente digitale avansate, să aplice metode inovatoare și să răspundă nevoilor diversificate ale elevilor. Colaborarea interdisciplinară și cercetarea aplicată vor juca, de asemenea, un rol crucial în consolidarea educației muzicale. Studiile care explorează impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive, emoționale și sociale pot oferi argumente convingătoare pentru integrarea mai profundă a educației muzicale în sistemele educaționale din întreaga lume.