Biopolimeri - BUTIUC-KEUL, Anca (Presa Universitară Clujeană, 2026)
Lucrarea de față își propune să ofere studenților o introducere clară și coerentă în acest domeniu complex, aflat într-o continuă expansiune. Cartea este concepută ca un curs universitar destinat studenților din domeniile biologiei, chimiei, biochimiei, biotehnologiei, ingineriei chimice, științei mediului și multe altele, având scopul de a facilita înțelegerea fundamentelor teoretice, a proprietăților structurale și funcționale ale biopolimerilor, precum și a aplicațiilor lor practice.