Vremuri şi oameni I (1914-1916); Vremuri şi oameni II (1916-1918): O mărturie trăită despre Primul Război Mondial - AGÂRBICEANU, Ion (Presa Universitară Clujeană, 2026)
Ediția de față include trilogia romanescă a lui Ion Agârbiceanu, Vremuri și oameni: I. Acasă (1914-1916) (1942), Vremuri și oameni, II. Pe drumuri (1916-1918), Vremuri și oameni, III. Lume nouă (1919-1940) (1943). Cele trei romane ale trilogiei apar acum, în cadrul colecției „Mica Romă XXI”, Serie nouă, în două părți, fiindcă autorul ținea foarte mult la unitatea tematică a trilogiei.