REVOLUŢIA DE LA 1848 ÎN MUNŢII APUSENI ÎN MEMORIALISTICĂ - GRÄF, Rudolf; BOCŞAN, Nicolae (2007)
NOTĂ ASUPRA EDIŢIEI. Continuăm editarea memorialisticii revoluţiei române de la 1848, începută în anul 1988 cu volumul Memorialistica revoluţiei de la 1848 în Transilvania, continuată în anul 2000 cu Revoluţia de la 1848 din Transilvania în memorialistică, elaborate în colaborare cu colegul şi prietenul Valeriu Leu. Împreună am descoperit în colecţiile Muzeului judeţean de etnografie şi al regimentului de graniţă din Cransebeş, sub cota 9806/153, un manuscris redactat în limba germană Der Guerillas Krieg ~ Die Schilderhebung der Romänen in den Erzgebirgen Siebenbiirgens im Jahre 1848-1849, anonim, provenit din biblioteca lui Andrei Şaguna. [...]