INTRODUCERE ÎN DEMOGRAFIE - MUREŞAN, Cornelia (2007)
Această carte a apărut din dorinţa autoarei de a deschide apetitul pentrudemografie studenţilor de la secţia de asistenţă socială, dorindu-se o introduceresuccintă în cele mai comune teme privind populaţia şi problemele ei. Totuşi eapoate fi folosită de oricine doreşte să se familiarizeze rapid cu disciplinademografică, fără a trebui să parcurgă obişnuitele tratate de demografie, de regulăextinse pe mai multe sute de pagini.Materialul este structurat în 5 module. Unele dintre ele expun noţiuni,concepte şi metode clasice din analiza demografică (modulele 2, 3 şi 4), iar altelesunt mai sumare şi invită cititorul să reflecteze asupra propriilor opinii şi pre-cunoştinţe dobândite, de regulă, din mass-media (modul 1). In modulul 5informaţiile oferite sunt parţiale, temele sunt prezentate mai sumar, cu referiri maidese la materiale bibliografice de consultat şi se încheie cu o listă mai lungă derecomandări bibliografice, lăsând cititorului plăcerea de a descoperi direct de lasursa părerile specialiştilor în ceea ce priveşte viitorul populaţiei.Modulele conţin una sau două capitole, fiecare capitol fiind urmat depropuneri de lecturi bibliografice şi / sau de lucrări practice. Lucrările practicepropuse se pot efectua pe baza datelor publicate în anuarul demografic alConsiliului Europei \"Recent Demographic Developments in Europe, 2000\",consultabil pe web. [...]