DIDACTICA ISTORIEI - FELEZEU, Călin (2007)
Lucrarea Didactica istoriei este rezultatul dorinţei şi eforturilor autorului de a oferi celor interesaţi de domeniul predării –învăţării istoriei o imagine cât mai cuprinzătoare asupra problematicii acesteia şi asupra principalelor sale direcţii de cercetare şi acţiune. Având la bază o logică integrativă, lucrarea porneşte de la lucrări de importanţă majoră în didactica generală, care sunt contextualizate pentru domeniul particular al istoriei, ajungându-se astfel la premisele specifice, care asigură creşterea eficienţei predării-învăţării acestei discipline. Amintim aici doar trecerea de la generaţiile legate de obiectivele educaţionale la abordarea acestora într-o viziune modernă, care deplasează accentul de la procesul predării pe cel al învăţării în şcoală.Simpla parcurgere a cuprinsului lucrării îi relevă cititorului multitudinea de aspecte abordate şi dorinţa autorului de a prezenta cele mai importante arii de studii şi cercetare ale domeniului didacticii predăriii istoriei, precum şi cele mai moderne viziuni ale specialiştilor autohtoni şi străini.