TIMIŞOARA SUB ASEDIU. JURNALUL FELDMAREŞALULUI GEORGE V. RUKAVINA ( APRILIE-AUGUST 1849) - GRÄF, Rudolf (2008)
Prezentul volum reprezintă o contribuţie documentară la istoria revoluţiei de la 1848-1849 din Banat. Este vorba despre manuscrisul elaborat de un grup de ofiţeri ai armatei imperiale austriece, în timpul asediului cetăţii Timişoara, în perioada aprilie-august 1849.Manuscrisul provine din Arhivele Statului din Austria. Aurorul a considerat utilă publicarea manuscrisului, în trasnscriere germană şi în traducere românească, deoarece completează informaţiile referitoare la istoria politică, militară, dar şi cele privind viaţa cotidiană în condiţii de război, referitoare la revoluţia de la 1848-1849.