PROSPECTARE ȘI GEOINFORMARE TURISTICĂ - COCEAN, Pompei; DEZSI, Ștefan (2004)
O carte care debutează sub semnul lui de ce? are toate atributele de a fi ea însăşi, adică o încercare de-a răspunde unei întrebări ce ascunde în resorturile ei interioare îndoieli şi ezitări, necunoaştere şi, de multe ori, suficienţă. Adică întregul arsenal de umbre şi penumbre pe care abordarea superficială, frecvent amatoristică, a domeniului turistic, dovedit cu nimic mai prejos, ca profunzime şi complexitate, în raport cu alte geosfere, pe drept cuvânt statuate la nivele superioare de apreciere, o perpetuează încă. Mai ales în segmentul practicii imediate, unde acţiunile ad-hoc, iniţiativele voluntariste şi modelele importate (fără a fi trecute prin filtrul discernământului ştiinţific) o iau cu mult înaintea soluţiilor temeinic elaborate, bazate pe argumente logice, desprinse din realităţile terenului şi a necesităţilor sociale fidel înregistrate.