SCIENTIA ET PIETAS. COLEGIUM CLAUDIOPOLITANUM SOCIETATIS JESU, 1581 - RADOSAV, Doru; COSTEA, Ionuț (2005)
Scientia et Pietas. Colegium Claudiopolitanum Societatis Jesu, 1581. În 1581 Papa Grigore al XIII-lea a trimis misiunea care a înfiinţat Colegiul Iezuit la Cluj, prima instituţie de învăţământ superior în regiune.