GEOGRAFIA TURISMULUI - COCEAN, Pompei; DEZSI, Ștefan (2009)
În mileniul trei, turismul va deveni, ca urmare a tendinţei generale de evoluţie a societăţii omeneşti, nu numai cea mai eficientă ramură economică, ci şi cea mai sigură modalitate de conservare a fiinţei umane însăşi. Iată de ce studiul acestei discipline – aflată într-o evidentă expansiune în raport cu alte ramuri ale geografiei – trebuie să beneficieze de o informaţie conformă stadiului atins de fenomenul turistic în devenirea sa accelerată. Deziderat căruia lucrarea de faţă caută să i se circumscrie.