PEDAGOGIA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PRIMAR - INSTRUMENTE DIDACTICE - BOCOȘ, Mușata; CATALANO, Horațiu (2009)
Lucrarea propune cititorilor modele de lucru, strategii educaţionale şi instrumente didactice operaţionale pentru nivelul învăţământului preşcolar. Modelele de lucru şi ilustraţiile prezentate sunt rodul acumulării de către grupul de coordonatori şi autori a unei bogate experienţe didactice practice, precum şi rodul unor reflecţiilor realizate de aceştia. Practic, autorii propun modalităţi concrete de evidenţiere şi de studiere a experienţei didactice sistematice, la nivelul învăţământului preşcolar, abordând problematici-cheie, cum ar fi: specificul conţinuturilor curriculare, proiectarea didactică, asistenţa la lecţii, autoanaliza şi analiza activităţilor didactice. Considerată ca întreg, cartea răspunde intereselor practicienilor şi teoreticienilor, constituindu-se într-un autentic ghid cu bune practici şi cu instrumente didactice operaţionale.