KOMPETENCIA- ÉS TUDÁSTRANSZFER AZ OKTATÁSBAN. A IV. TUDOMÁNYOS ÜLÉSSZAK ELŐADÁSAI - DOSA, Zoltan (2013)
A kissé rendhagyó cím által keltett előfeltevések megfogalmazásához eligazításként szolgálhat a 2013-as év konferenciáján elhangzott előadás: Lehet-e helyesen szólni a helyesírásról? Dilemmák és válaszlehetőségek a helyesírástanításban. Akkor az írott nyelvhasználat normatív jellegéről, a helyesírás és helyes értelemtükrözés kapcsolatáról szóltam. Az egységre törekvő előadás-párban a közzé- és közössétételként értelmezett kommunikáció két formáját, a szóbeli és írott közlést igyekeztem közelképbe hozni, annak a közmegegyezésnek (is) a jegyében, mely szerint a helyes beszéd és a helyesírás közügy.