PROFILUL ŞI REFORMA UNIVERSITĂŢII CLUJENE. DISCURSURI RECTORALE, ED. A 3-A, REV. - MARGA, Andrei (2011)
Discursurile rectorale capătă relevanţă atunci când exprimă o concepţie profilată şi când universitatea în cauză este ea însăşi relevantă. Rămâne, fireşte, ca profilul concepţiei ce animă aceste discursuri să se confrunte cu timpul. În cazul Universităţii Babeş‐Bolyai se poate vorbi de o universitate relevantă din multiple puncte de vedere. Este universitatea din România ce are cea mai lungă tradiţie academică în urma ei.