EVOLUȚIA DEMOGRAFICĂ A COMITATULUI ARAD ÎN SECOLUL AL XVIII-LEA ȘI LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI AL XIX-LEA - GHIȚĂ, Eugen Constantin (2011)
În ultimii 20 ani putem înregistra în domeniul istoriografiei din România un interes crescând pentru studiile de istoria populaţiei. Acest interes este evident şi se dovedeşte prin numeroasele studii şi teze de doctorat întocmite şi publicate în această perioadă, prin conferinţele naţionale şi internaţionale organizate de către diverse universităţi, care au ca tematică diferite aspecte ale comportamentului demografic al populaţiei din spaţiul românesc, în segmente temporale variate.Efortul istoricilor demografi români a fost recunoscut şi pe plan internaţional, prin cooptarea unora dintre ei ca membri ai Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică, precum şi prin alegerea unui român ca vicepreşedinte al acestui prestigios for ştiinţific.