STUDIUL TAXONOMIC ȘI ECOLOGIC ASUPRA COMUNITĂȚILOR DE ACARIENI ACVATICI - CÎMPEAN, Mirela (2011)
Acarienii acvatici (Acari, Hydrachnidia) reprezintă un grup de nevertebrate acvatice, important ca element structural şi funcţional în ecosistemele lotice. În funcţie de stadiul de dezvoltare, toate speciile din grupul acarienilor acvatici sunt ectoparazite sau prădătoare exercitând astfel un rol definitoriu în lanţurile trofice din ecositemele acvatice pe care le populează.