ASPECTE PSIHOSOCIALE ALE BOLILOR TUMORALE. EVALUARE ȘI INTERVENȚIE - DÉGI L., Csaba (2012)
În lucrarea de față autorul oferă un model comun care cuprinde variabilele demografice, medicale, comportamentale și psihosociale. Problemele fundamentale dezbătute sunt următoarele: în ce măsură pacienții spitalelor de oncologie din Transilvania își cunosc diagnosticul, în ce măsură pacienții incluși în cercetare sunt afectați de stări depresive și anxietate, care este calitatea vieții, respectiv starea fizică, socială/familială, emoțională și funcțională a pacienților spitalizați, care sunt factori de prognostic ai necunoașterii diagnosticului tumoral, ai depresiei și ai slabei calități a vieții și ce legătură semnificativă există între factorii demografici, medicali și psihosociali din punctul de vedere al diagnosticului tumoral, al disconfortului afectiv și al calității vieții.