Strategii manageriale. Cluburile de fotbal din Liga I - BUHAȘ, Sorin (2020)
Această lucrare surprinde cu o acuratețe deosebită prestația conducătorilorde cluburi din fotbalul românesc și evidențiază, ca urmare a uneicercetări bine documentate și aplicate, metodele și strategiile științifice deorganizare și conducere. Lipsa performanței sportive internaționale și prestațiaslabă a echipelor, ridică semne de întrebare în ceea ce privește managementulcluburilor profesioniste de fotbal. Autorul, prin cercetarea efectuată, comparăși evaluează activitatea de management la cluburile profesioniste de fotbaldin Liga I. Este de remarcat cadrul și abordarea teoretică folosită de autor.Aceasta prezintă o incursiune în strategiile de cercetare științifică a managementuluiperformant. Managementul strategic este prezentat ca fiind procesulprin care managerii iau decizii, stabilesc obiective pe termen lung, precum șimodalități de acțiune privind realizarea lor. Evoluția organizației are loc pebaza direcțiilor strategice formulate și puse în practică de conducerea acesteia,în cadrul procesului de management strategic.