BROȘURA UBB 90 - BOCŞAN, Nicolae (2009)
După cum istoricii au consemnat, la 12 mai 1919 se punea în mişcare procedura de întemeiere a Universităţii româneşti din capitala Transilvaniei. La 1 noiembrie 1919 noua universitate îşi deschidea porţile, iar la 19 februarie 1920 suveranul de atunci al României, Regele Ferdinand I, rostea discursul în Aula Magna a acestei Universităţi. Aşa stând lucrurile, aniversarea UBB se întinde din mai 2009 până în februarie 2010.